Innovatív, játék- és mesterséges intelligencia alapú készségfejlesztő tréningprogram, valamint kiválasztási és értékelő eszköz.

„Többet megtudhatsz egy emberről egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt.”

A játék lelkesít, magával ragad, inspirál, emellett a játékban elfelejtkezünk magunkról. Ráadásul a gondolkodó játékok hatékony tanulási eszközként, módszerként szolgálnak. Különösen így van ez, ha olyan játékokról van szó, amelyek jól szimulálják a valós élethelyzeteket, és ezáltal kiváló eszközök a gondolkodási folyamataink megismerésére és tudatosítására, valamint a szakmai és magánéletben fontos készségeink fejlesztésére.
Olyan készségek fejlesztésére, mint pl. a stratégiai gondolkodás, a priorizálás, a kreativitás, a rugalmas gondolkodás, a nyomás alatti teljesítmény és a kitartás, amelyek más eszközökkel, módszerekkel egyébként nehezebben fejleszthetők.

Emellett a játék biztonságos és megnyugtató környezet teremt ahhoz, hogy a kritikától, megítéléstől való félelem nélkül kipróbáljunk és begyakoroljunk új megoldásokat, stratégiákat, hogy azokat utána átvigyük a mindennapi élet analóg helyzeteibe.

Az Accelium módszertan ezt a megközelítést használja, melyet sakkmesterek és játékszakértők fejlesztettek ki azzal a céllal, hogy hatékony megoldásokkal, gondolkodási modellekkel ismertessék meg a résztvevőket a XXI. század kihívásaival szemben.

Az Accelium a Mind Lab innovatív oktatási módszerén alapszik, amely ma már a világ 32 országában elfogadott és sikeresen alkalmazott tanulási módszertan.

A résztvevők élvezetes, izgalmas online logikai és stratégiai játékokon keresztül ismerhetik fel a saját gondolkodási és viselkedésmintáikat, működésüket, erősségüket és fejlesztendő területüket, amelyről a rendszer által is kapnak visszajelzést.

A tréningprogram lényegi eleme az önreflexió fejlesztése, a tudatosítás és a gyakorlatban tanulás.

A tanulási folyamat 3 részből áll:

1. A tanulási folyamat egy szórakoztató, izgalmas és kihívást jelentő online játék megismerésével és annak rövid gyakorlásával kezdődik. Ezek olyan logikai és stratégiai játékok, amelyek egy meghatározott problémával vagy dilemmával foglalkoznak.

2. Ezt követően olyan játék- és gondolkodó stratégiákkal ismerkedünk meg, amelyek hatékony megoldást kínálnak a játékban megtapasztalt helyzetekre, és amelyek fejlesztik a döntéshozatali és problémamegoldó képességünket, együttműködési készségünket, stb.

3. A harmadik lépésben a játék kontextusában megtanult koncepciókat és gondolkodási folyamatokat átvetítjük az élet mindennapi helyzeteire, valamint felhasználjuk a játék során szerzett tapasztalatokat és stratégiákat a mindennapi élet személyes és szakmai kihívásainak megoldásához.
A képzéseket Accelium szakember/facilitátor irányítja. A játék folyamán a facilitátor megfigyeléseinek és visszajelzéseinek célja, hogy visszatükrözze gondolkodási mintáinkat, előmozdítsa ezek tudatos kezelését, továbbá segítse, hogy felismerjük ennek a tudatos gondolkodásnak a lehetőségeit.
Mindazonáltal a folyamat egy dinamikus, helyzetfelismerő és ahhoz alkalmazkodó gondolkodást alakít ki.

Az Accelium rövid online gyakorlatai számítógépen és mobilkészülékeken napi 24 órában elérhetők. A mesterséges intelligencia alapú rendszer azonnali visszajelzést ad, ennek köszönhetően minden egyes felhasználó egy személyre szabott tanulási folyamaton megy keresztül.

Az Accelium hasonlóképpen játékalapú felmérő tesztje értékeli a résztvevő készségeit, erősségeit, valamint tanulási folyamatának hatékonyságát. A rendszer a kompetenciák és a gondolkodási készségek széles skáláját monitorozza, melyet követően egy alapos, részletes beszámolót, értékelést készít.

A program és a mögöttes módszertan felhasználható csoportos tréningként (Pro), egyéni fejlesztésként (Pro) és kiválasztáshoz, értékeléshez (Talent) is.

További információ és kapcsolat:

Bobák Szilvia
Accredited Accelium Professional
tréner és coach

Telefon: +3630-241-0372