Accelium tréning és coaching

„Többet megtudhatsz egy emberről egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt.” – mondta Platón.
És tényleg.

A játékban elfelejtkezünk magunkról, lehullanak az álarcaink, és láttatni engedjük magunkat úgy, ahogy vagyunk. Ráadásul a gondolkodó játékok hatékony tanulási eszközként, módszerként szolgálnak. Különösen így van ez, ha olyan játékokról van szó, amelyek jól szimulálják a valós élethelyzeteket, és ezáltal kiváló eszközök a gondolkodási folyamataink megismerésére és tudatosítására, valamint a szakmai és magánéletben fontos készségeink fejlesztésére. Olyan készségek fejlesztésére, mint pl. a kitartás, rendszerszintű gondolkodás, erőforrás gazdálkodás, fókusz a fontos dolgokra, feladatok közötti váltás, stb., amelyek más eszközökkel, módszerekkel egyébként nehezebben fejleszthetők. Emellett a játék biztonságos és megnyugtató környezet teremt ahhoz, hogy a kritikától, megítéléstől való félelem nélkül kipróbáljunk és begyakoroljunk új megoldásokat, stratégiákat, hogy azokat utána átvigyük a mindennapi élet valós helyzeteibe. Az Accelium (Mind Lab) módszertan ezt a megközelítést használja, melyet sakkmesterek és játékszakértők fejlesztettek ki azzal a céllal, hogy hatékony megoldásokkal, gondolkodási modellekkel és stratégiákkal ismertessék meg a résztvevőket a XXI. század kihívásaival szemben.

A játékokkal való tanulás célja, hogy összekapcsolja a játékban alkalmazott lépéseket a valós életben történő cselekedeteinkkel, reakcióinkkal. A résztvevő megtanulja, hogy a játék folyamán kialakult helyzetek, szituációk, problémák megértésének, a hosszú távú tervek elkészítésének, mind a játéktáblán, mind a valós élethelyzetek hasonló szituációiban ugyanazok a gondolkodási folyamatok az alapjai. A folyamat végén ez a tudatosítás teszi lehetővé azt, hogy az életük bármely területén alkalmazzák az itt megszerzett tudást.

Linkek és videók, ahol többet megtudhatsz az Acceliumról:
Központi weboldal: www.accelium.com
Videó az Accelium gyakorlati alkalmazásáról: https://vimeo.com/214698456

Készség- és gondolkodásfejlesztő tréning

Az Accelium program alapvető célja, hogy a gondolkodó játékokból eredő stratégiai elméleteket, gondolkodásmódokat megismerjük és felhasználjuk az élet különböző területein, például a munkánk során.
Megismertet a sakkmesterek és a játékelméletek megalkotói által használt gondolkodási módszerekkel, értelmezési folyamatokkal, többek között az elemzés, a problémamegoldás és a döntéshozatal területein. Különböző logikai és stratégiai játékok alkalmazásával a program komplex kihívásokat szimulál célzott, többszörösen ismétlődő helyzetekben, amely segít feltárni, megérteni saját gondolkodási szokásainkat, mindazonáltal egy dinamikus, helyzetfelismerő és ahhoz  alkalmazkodó gondolkodást alakít ki. Az Accelium PRO a Mind Lab innovatív oktatási módszerén alapszik, amely ma már a világ több mint 30 országában egy elfogadott és sikeresen alkalmazott tanulási módszertan.

Az Accelium workshopjai egy-egy játékon keresztül számos modellt és stratégiát mutatnak be. A magával ragadó csoportdinamika lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy találkozzanak különböző perspektívákkal és gondolkodási stílusokkal.

A képzéseket minden esetben kvalifikált Accelium coachok irányítják. A játék folyamán a coachok megfigyeléseinek és visszajelzéseinek célja, hogy visszatükrözzék gondolkodási mintáinkat, előmozdítsák ezek tudatos kezelését, továbbá segítsenek, hogy felismerjük ennek a tudatos  gondolkodásnak a lehetőségeit.

Egyéni fejlesztés,
coaching

Az egyéni coaching folyamat lehetőséget biztosít a személyes fejlesztésre, különös tekintettel azokra a készségekre, amelyekkel a tréning során foglalkozunk, és amelyeket más módszerekkel nehéz fejleszteni. Az egyéni coaching folyamatnak nem előfeltétele a tréningprogram.

A játék folyamán a coachok megfigyeléseinek és visszajelzéseinek célja, hogy visszatükrözzék a résztvevő gondolkodási mintáit, előmozdítsák ezek tudatos kezelését, továbbá segítsenek, hogy a résztvevő felismerje ennek a tudatos  gondolkodásnak a lehetőségeit.

Mi van a folyamatban segítségünkre?
A módszertan középpontjában álló játékélmény egyszerre élvezetes, lenyűgöző és izgalmas, az ebből fakadó motiváció és lelkesedés jelentős ösztönző erő a célzott és alapos tanulási folyamatban.

A helyzetekhez kapcsolódóan nyitott, őszinte párbeszédet generál, és mivel mind a coach, mind a részvevő látja a játékon keresztül a gondolkodási és viselkedési mintát, így a párbeszéd elfogultságtól és mellébeszéléstől mentesen tud megtörténni.

Az egyéni coaching mélyíti az önreflexiót, fejleszti a tudatosítást,  segíti a koncepciók rögzülését, illetve az önvizsgálati folyamatok beépülését a résztvevő gondolkodási eszköztárába.

Az Accelium rövid online gyakorlatai számítógépen és mobilkészülékeken napi 24 órában elérhetők. A mesterséges intelligencia alapú rendszer azonnali visszajelzést ad, ennek köszönhetően minden egyes felhasználó egy személyre szabott tanulási folyamaton megy keresztül.

Az Accelium hasonlóképpen játékalapú felmérő tesztje értékeli a résztvevő készségeit, erősségeit, valamint tanulási folyamatának hatékonyságát. A rendszer a kompetenciák és a gondolkodási készségek széles skáláját monitorozza, melyet követően egy alapos, részletes beszámolót, értékelést készít.

Kapcsolat:

Bobák Szilvia
Accelium Professional, integrál szemléletű coach és tanácsadó

Email: sz.bobak@accelium.eu
Telefon: +3630-241-0372

Copyright © 2018 Bobák Szilvia. Minden jog fenntartva.

 .