Accelium tréning és coaching

Letölthető egy oldalas bemutató anyagért kattints ide!

„Többet megtudhatsz egy emberről egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt.” – mondta Platón.
És tényleg.

A játék lelkesít, magával ragad, inspirál, emellett a játékban elfelejtkezünk magunkról, lehullanak az álarcaink. Ráadásul a gondolkodó játékok hatékony tanulási eszközként, módszerként szolgálnak. Különösen így van ez, ha olyan játékokról van szó, amelyek jól szimulálják a valós élethelyzeteket, és ezáltal kiváló eszközök a gondolkodási folyamataink megismerésére és tudatosítására, valamint a szakmai és magánéletben fontos készségeink fejlesztésére. Olyan készségek fejlesztésére, mint pl. a kitartás, rendszerszintű gondolkodás, erőforrás gazdálkodás, fókusz a fontos dolgokra, feladatok közötti váltás, stb., amelyek más eszközökkel, módszerekkel egyébként nehezebben fejleszthetők. Emellett a játék biztonságos és megnyugtató környezet teremt ahhoz, hogy a kritikától, megítéléstől való félelem nélkül kipróbáljunk és begyakoroljunk új megoldásokat, stratégiákat, hogy azokat utána átvigyük a mindennapi élet analóg helyzeteibe. Az Accelium (Mind Lab) módszertan ezt a megközelítést használja, melyet sakkmesterek és játékszakértők fejlesztettek ki azzal a céllal, hogy hatékony megoldásokkal, gondolkodási modellekkel és stratégiákkal ismertessék meg a résztvevőket a XXI. század kihívásaival szemben.

Az Accelium PRO és 360 egy innovatív, játék- és mesterséges intelligencia alapú készségfejlesztő program, amely ötvözi az online és a személyes tréninget.

A résztvevők élvezetes, izgalmas online logikai és stratégiai játékokon keresztül ismerhetik fel a saját gondolkodási és viselkedésmintáikat, működésüket, erősségüket és fejlesztendő területüket, amelyről a rendszer által is kapnak visszajelzést.

A tréningprogram lényegi eleme az önreflexió fejlesztése, a tudatosítás és a gyakorlatban tanulás, ahol a résztvevők célzott, többször ismétlődő szimulált helyzetekben tapasztalják meg a munkában és a mindennapi életben előforduló helyzeteket, amelyet aztán valós helyzetekre fordítunk át a workshopok során. Mindazonáltal a folyamat egy dinamikus, helyzetfelismerő és ahhoz alkalmazkodó gondolkodást alakít ki.

A tanulási folyamat 3 részből áll:

1. A tanulási folyamat egy szórakoztató, izgalmas és kihívást jelentő online játék megismerésével és annak rövid gyakorlásával kezdődik. Ezek olyan logikai és stratégiai játékok, amelyek egy meghatározott problémával vagy dilemmával foglalkoznak.

2. Ezt követően olyan játék- és gondolkodó stratégiákkal ismerkedünk meg, amelyek fejlesztik a döntéshozatali és problémamegoldó képességünket, együttműködési készségünket stb. Ezek olyan gondolkodási modellek és stratégiák, amelyek hatékony megoldást kínálnak a játékban megtapasztalt helyzetekre.

3. A harmadik lépésben a játék kontextusában megtanult koncepciókat és gondolkodási folyamatokat átvetítjük az élet mindennapi helyzeteire, valamint felhasználjuk a játék során szerzett tapasztalatokat és stratégiákat a mindennapi élet személyes és szakmai kihívásainak megoldásához.

A játékokkal való tanulás célja, hogy összekapcsolja a játékban alkalmazott lépéseket a valós életben történő cselekedeteinkkel, reakcióinkkal. A résztvevő megtanulja, hogy a játék folyamán kialakult helyzetek és problémák megértésének, a hosszú távú tervek elkészítésének mind a játéktáblán, mind a valós élethelyzetek hasonló szituációiban ugyanazok a gondolkodási folyamatok az alapjai. A folyamat végén ez a tudatosítás teszi lehetővé azt, hogy az életük bármely területén alkalmazzák az itt megszerzett tudást.

A program és a mögöttes módszertan felhasználható csoportos tréningként és egyéni fejlesztésként is.

Linkek és videók, ahol többet megtudhatsz az Acceliumról:
Központi weboldal: www.accelium.com
Videó az Accelium gyakorlati alkalmazásáról: https://vimeo.com/214698456

Letölthető egy oldalas bemutató anyagért kattints ide!

Készség- és gondolkodásfejlesztő tréning

Az Accelium program alapvető célja, hogy a gondolkodó játékokból eredő stratégiai elméleteket, gondolkodásmódokat megismerjük és felhasználjuk az élet különböző területein, például a munkánk során. Segít a vezetőknek és a munkatársaknak hatékonyabbá, módszeresebbé és rugalmassá válni a mindennapokban.

Megismertet a sakkmesterek és a játékelméletek megalkotói által használt gondolkodási módszerekkel, értelmezési folyamatokkal, többek között az elemzés, a problémamegoldás és a döntéshozatal területein. Különböző logikai és stratégiai játékok alkalmazásával a program komplex kihívásokat szimulál célzott, többszörösen ismétlődő helyzetekben, amely segít feltárni, megérteni saját gondolkodási szokásainkat, mindazonáltal egy dinamikus, helyzetfelismerő és ahhoz  alkalmazkodó gondolkodást alakít ki. Az Accelium PRO a Mind Lab innovatív oktatási módszerén alapszik, amely ma már a világ több mint 30 országában egy elfogadott és sikeresen alkalmazott tanulási módszertan.

Az Accelium workshopjai egy-egy játékon keresztül számos modellt és stratégiát mutatnak be. A magával ragadó csoportdinamika lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy találkozzanak különböző perspektívákkal és gondolkodási stílusokkal.

A képzéseket minden esetben kvalifikált Accelium coachok irányítják. A játék folyamán a coachok megfigyeléseinek és visszajelzéseinek célja, hogy visszatükrözzék gondolkodási mintáinkat, előmozdítsák ezek tudatos kezelését, továbbá segítsenek, hogy felismerjük ennek a tudatos  gondolkodásnak a lehetőségeit.

Egyéni fejlesztés,
coaching

Az egyéni coaching folyamat lehetőséget biztosít a személyes fejlesztésre, különös tekintettel azokra a készségekre, amelyekkel a tréning során is foglalkozunk, és amelyeket más módszerekkel nehéz fejleszteni. Az egyéni coaching folyamatnak nem előfeltétele a tréningprogram.

A játék folyamán a coachok megfigyeléseinek és visszajelzéseinek célja, hogy visszatükrözzék a résztvevő gondolkodási mintáit, előmozdítsák ezek tudatos kezelését, továbbá segítsenek, hogy a résztvevő felismerje ennek a tudatos gondolkodásnak a lehetőségeit.

Mi van a folyamatban segítségünkre?
A módszertan középpontjában álló játékélmény egyszerre élvezetes, lenyűgöző és izgalmas, az ebből fakadó motiváció és lelkesedés jelentős ösztönző erő a célzott és alapos tanulási folyamatban.

A helyzetekhez kapcsolódóan nyitott, őszinte párbeszédet generál, és mivel mind a coach, mind a részvevő látja a játékon keresztül a gondolkodási és viselkedési mintát, így a párbeszéd elfogultságtól és mellébeszéléstől mentesen, az itt és mostra történő reagálással történik.

Az egyéni coaching mélyíti az önreflexiót, fejleszti a tudatosítást,  segíti a koncepciók rögzülését, illetve az önvizsgálati folyamatok beépülését a résztvevő gondolkodási eszköztárába.

Az Accelium rövid online gyakorlatai számítógépen és mobilkészülékeken napi 24 órában elérhetők. A mesterséges intelligencia alapú rendszer azonnali visszajelzést ad, ennek köszönhetően minden egyes felhasználó egy személyre szabott tanulási folyamaton megy keresztül.

Az Accelium hasonlóképpen játékalapú felmérő tesztje értékeli a résztvevő készségeit, erősségeit, valamint tanulási folyamatának hatékonyságát. A rendszer a kompetenciák és a gondolkodási készségek széles skáláját monitorozza, melyet követően egy alapos, részletes beszámolót, értékelést készít.

Letölthető egy oldalas bemutató anyagért kattints ide!

További információ és kapcsolat:

Bobák Szilvia
Accelium Professional, tréner és coach
integrál szemléletű coach és tanácsadó

Email: sz.bobak@accelium.eu
Telefon: +3630-241-0372

Copyright © 2018 Bobák Szilvia. Minden jog fenntartva.

 .